Veel gestelde vragen GPS trackers
Hoe gebruik ik een GPS tracker?

Klik hier voor de handleidingen om de GPS trackers in te stellen via SMS commando’s.
Wil je daarna weten waar je GPS tracker (met hond, camper, boot of auto) is? Dan hoef je alleen het telefoonnummer van de tracker te bellen en je krijgt een berichtje terug met de geografische locatie en een link. Als je die link opent, zie je op een kaartje de exacte locatie. Zonder smartphone kun je de link ook lezen op je computer (Google Maps). Kom je er niet uit met het instellen van de tracker? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via het contactformulier.

Wat heb ik nodig om van start te kunnen?

Het enige wat je nodig hebt is één van onze GPS trackers en een (prepaid) SIM kaart, geen contracten of andere extra kosten. Met onze GPS trackers kun je alles wat je maar wilt tracen vanaf je computer of mobiele telefoon met een webbrowser.

Let op: een (prepaid) SIM kaart is niet standaard bijgesloten. Een SIM kaart is nodig om te communiceren met de GPS tracker; deze is eenvoudig online te bestellen of in een telefoon winkel te verkrijgen. Daarnaast heb je tegoed op de SIM kaart nodig om SMSjes te kunnen ontvangen en versturen. De SMSjes worden afgerekend via je gewone telefoonprovider.Wat voor SIM kaart heb ik nodig?

Wil je liever niet vast zitten aan een telefoonabonnement, dan volstaat een eenvoudig prepay SIM kaartje. Wij raden een Deka Mobiel simkaart aan met een laag SMS tarief van €0,05 per SMS. Opwaarderen kan online via de Deka Mobiel website, in alle Dekamarkt filialen of automatisch met een vooraf ingesteld bedrag wanneer het beltegoed onder een vooraf ingesteld minimum komt. Een SIM startpakket kun je eenvoudig online bij Deka Mobiel bestellen.

Van Belgische klanten hebben we vernomen dat Proximus Pay&Go een goede simkaart is. Deze heeft een tarief van €0,09 per SMS en het beltegoed kan ook online opgewaardeerd worden.

Gebruik van een DUO-sim kaart raden wij af. Een DUO-sim zijn 2 identieke simkaarten met 1 telefoonnummer, dus voor het netwerk is het één en dezelfde abonnee. Op het moment dat beiden apparaten (telefoon en tracker) aan staan krijgt het device dat je actief gebruikt voorang in het netwerk. In het kort durven we dus niet te garanderen dat een duo sim goed werkt, omdat het mogelijk moet zijn de simkaarten nagenoeg simultaan te gebruiken en SMSjes uit te wisselen.

Bij sommige providers kan je kiezen tussen verschillende SIM kaarten, kies in dat geval de grote reguliere SIM kaart. Heb je toch een kleine (nano of micro) SIM kaart, dan bestaan er speciale SIM kaart adapters.Hoe zet ik de pincode op een SIM kaart uit?

Bijna alle providers hebben standaard een pincode beveiliging op SIM kaarten (vaak pincode ‘0000’). Deze pincode dient uit te staan, anders werkt de tracker niet. De pincode kan je uitzetten door de SIM kaart in een mobiele telefoon te doen. De optie om de pincode uit te zetten zit meestal in het menu 'Instellingen' en 'Beveiligingsinstellingen' (raadpleeg eventueel de handleiding van de mobiele telefoon).Wat voor functies heeft een GPS tracker?

Onze GPS trackers hebben vele mogelijkheden en toepassingen. Deze zijn eenvoudig per SMS commando in te stellen. De functies kunnen per tracker verschillen en staan omschreven op de productpagina en handleiding van elke tracker. Enkele van die functies zijn:

Locatiebepaling

Bel de tracker en je krijgt een berichtje terug met de geografische locatie en een link. Als je de link opent, zie je op een kaartje de exacte locatie.

Speed alert

Je ontvangt een berichtje wanneer de GPS tracker over een vooraf ingestelde snelheid heen gaat.

Geo-fence Safe Zone

Als je een object, een dier of een persoon wilt volgen, dan kan je de gebiedsafbakening inschakelen. Zolang de Safe Zone actief is, kan de tracker binnen het ingestelde gebied vrij bewegen. Zodra de tracker buiten het gebied komt, wordt er een alarm sms met geografische lokatiegegevens verzonden naar het ingestelde telefoonnummer.

Bewegingalarm

Wil je bijvoorbeeld een object in de gaten houden wat niet verplaatst mag worden, dan kan het bewegingalarm ingeschakeld worden. Beweegt/verplaatst het object, dan wordt een alarm berichtje met geografische locatie gestuurd naar het ingestelde nummer.

Monitor mode

Het is mogelijk de GPS tracker te bellen om mee te luisteren met de omgeving.

SOS button

In geval van nood kan de GPS tracker een alarm-smsje sturen. Als je op de SOS-knop op de tracker klikt, verstuurt de tracker een SMS met een alarmtekst en de locatie waar je je op dat moment bevindt naar een vooraf ingesteld telefoonnummer(s).


Wat kan ik allemaal tracen met een GPS tracker?

Onze GPS trackers zijn voor veel doeleinden geschikt, bijv. het volgen van personen, voertuigen of beveiliging van objecten. Denk aan huisdieren, scooter, auto, bestelwagen, oldtimer, camper, caravan of boot. De mogelijkheden zijn oneindig. We hebben speciale trackers voor de auto, voertuigen, aanhanger en huisdieren.Kan ik een GPS tracker in het buitenland gebruiken?

Howdoifindmy trackers werken overal ter wereld waar GPS en GSM ontvangst is. Maar let wel op, GPS trackers werken met een SIM kaart op basis van SMS commando's. Dus als je met een Nederlandse SIM kaart en telefoon een tracker in het buitenland gebruikt zullen hier roaming kosten van je telefoonprovider(s) bijkomen. Roaming kosten kun je vermijden door lokaal (prepaid) SIM kaartjes te kopen, dan betaal je enkel de kosten van SMSjes bij de buitenlandse telefoonprovider(s).Wat is GPS?

GPS staat voor Global Positioning System. In een GPS Tracker zit een GPS- en een GSM-module.
Met de GPS-module (ook wel GPS-ontvanger genoemd) worden signalen van satellieten ontvangen. De GPS-ontvanger combineert de afstand tot de satelliet met de informatie over de plaats van de satelliet. Hiermee kan de GPS-ontvanger coördinaten berekenen waar een persoon of object zich bevindt. Hoe meer GPS satellieten een GPS tracker ontvangt, hoe nauwkeuriger de plaatsbepaling is.

De GSM-module zorgt ervoor dat deze locatie informatie wordt verstuurd via het mobiele telefoonnetwerk. Zo kan de exacte locatie (real-time) worden opgevraagd.

Het Global Positioning System (GPS) is een systeem dat over de hele wereld via een satelliet locatie- en tijdinformatie geeft. GPS werkt en wordt beheerd onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de US overheid, die verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid en nauwkeurigheid. Elke wijziging in beschikbaarheid en nauwkeurigheid van het GPS System kan de werking van een GPS-ontvanger beïnvloeden. Omgevingsomstandigheden kunnen de werking van een GPS-ontvanger ook beïnvloeden. Howdoifindmy kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de beschikbaarheid en nauwkeurigheid van het GPS systeem.Wat is Howdoifindmy?

Een Howdoifindmy GPS tracker is het ideale GPS volgsysteem. Een klein geavanceerd zendertje waarmee je heel snel weer kunt vinden wat je zoekt. Er zijn toch nogal wat bezittingen die je liever niet kwijtraakt of uit het oog verliest. Je scooter? Je hond? Je caravan? Je auto? Of je boot? Dit lichtgewicht apparaatje hangt bijvoorbeeld aan de halsband van je hond of je verstopt het in je boot of auto. Alles wat je verder nodig hebt is een smartphone of een computer. Met de Howdoifindmy GPS tracker raak je niets en niemand meer kwijt.Kan ik mijn bestelling ook op komen halen?

Howdoifindmy.nl is een pure webwinkel die uitsluitend verkoopt via internet. Om zo efficient mogelijk te werken en zo de prijzen laag te houden, kunnen bestellingen niet bij ons magazijn afgehaald worden. Bestellingen worden echter wel gratis verzonden en het is ook mogelijk om pakketjes op een alternatief adres (zoals werk of familie) of een PostNL servicepoint te laten bezorgen.